skip to content

Voorbereiding

Zondag 14 juni 2009

De laatste mogelijkheid om nog iets te 'oefenen' voor de big walk van volgende week. We hebben eigenlijk erg rustig aan gedaan, we willen geen blessures oplopen natuurlijk ;-). Idee was een een rondje van 25km te doen, maar de regen gooide wat roet in het eten, waardoor we het bij 22km hebben gehouden. Ten zuiden van Eersel bij camping Ter Spegelt vertrokken, via de Cartier Heide gelopen - een mooi stukje met veel kikkers en meeuwen in en rond de vennen - , de A67 overgestoken, gerust bij het NekkerMenneke na anderhalf uur regen :-( ... en weer terug. We hebben de spieren warm gehouden, zullen we maar zeggen.
Zoals gebruikelijk kun je voor een visuele impressie terecht bij onze foto's op Flickr.


Maandag 1 juni 2009

Vandaag, 2e Pinksterdag, was de dag met het mooiste weer tot nu toe tijdens de oefendagen. Goed voor een rondje van zo'n 37 km van Wintelre naar Vessem naar Middelbeers en weer terug naar Wintelre.
Ook de eerste keer met een 5tal km door mul zan, het Ruller Muller pad gedoopt naar analogie met sommige naamgeving op de Veluwe. Al met al een nuttige oefening en misschien wel de laatste complete gemeenschappelijke voorbereiding op 'the big walk'.
Zoals gebruikelijk kun je voor een visuele impressie terecht bij onze foto's op Flickr.


Zaterdag 16 mei 2009

Wow ... 60 kilometers op 1 dag ... dat gaat niet in je kouwe kleren zitten, maar we zijn er trots op, en dat in 14 uur. We houden dus straks 16 uur over voor 40 km, maar zo gaan we het straks niet doen. We hebben osn voorgenomen om van checkpoint naar checkpoint te lopen, en precies dat hebben we vandaag geoefend: om de 10-12 km een rustpunt gebruiken. Daarmee hebben we 60 km van het Pieterpad gelopen, met start om 07.00 uur in Roermond en einde om 21.00 uur in Valkenburg, precies op tijd voor de trein terug naar Roermond, alwaar het uit de trein klimmen met inmiddels straffe ledematen niet meeviel. Maar we hebben het allemaal overleefd, en het heeft loopjongen Gerald zelfs geïnspireerd tot een 4-tal limericks (zie hieronder). Eerst nog even de gebruiklijke opmerking dat voor een visuele impressie weer terecht kunt bij onze foto's op Flickr.

op een klein stuk zuidelijk pieterpad
wandelden vier lieden uit de grote stad
van lotje getikt dat moet wel zijn
want wie doet zichzelf nu zoveel pijn
na 60 km waren zij het wel zat
 
een viertal dwaze lieden had zich ten doel gesteld
eens een flink stuk te lopen zo is mij verteld
zij zwoegden door bossen en velden rond pey
ze kwamen bij schinnen langs een duivelse kei
en hebben uiteindelijk de zestig geteld.
 
na een tocht van zestig km pieterpad
heb je het eigenlijk wel helemaal gehad
je bent duidelijk al lang over je grens
dan is er nog maar een duidelijke wens
dat je lekker in een heet bad zat
 
zat gister in de trein van maastricht naar roermond
en moest mijn afschuw verbergen met de hand voor mijn mond
er zaten vier kerels, die zagen er niet uit
ze stonken naar zweet en hadden modder aan hun kuit
ik vind de toelating van die zwervers ongezond

 


Zondag 10 mei 2009

Vandaag voor de meesten van ons (behalve Loek natuurlijk) een nieuw record gevestigd: Gerald, Jack & Rob) hebben zo'n 43 km gewandeld onder prachtige zon en met soms heel veel muggen ... Vertrokken vanuit Oirschot ging het via de Mortelen en de Kampina naar Spoordonk om onderlangs weer terug te keren naar Oirschot.
Zoals gebruikelijk kun je voor een visuele impressie terecht bij onze foto's op Flickr.


Zondag 26 april 2009

Vandaag een nieuw record gevestigd (met z'n 3en: Gerald, Loek & Rob): zo'n 40 km langs het Hertog Hendrik-pad. We zijn om half 9 begonnen bij de Hut van Mie Pils en hebben vervolgens een prachtige tocht gemaakt om Heeze heen, door Sterksel en terug naar Heeze (maar aan de andere kant, langs het kasteel van Heeze). Daar een lekkere lunch op een zonnig terras, met ook een lekker fris rosé biertje.
Het middagdeel ging door de Strabrechtse Heide naar Geldrop en langs de Kleine Dommel en het Eindhovens Kanaal terug de stad in.
Voor een visuele impressie neem je een kijkje bij onze foto's op Flickr.


Maandag 13 april 2009

Vanochtend een prachtige wandeling gemaakt door Somerse heide en bos gebied. Zonder kaart en als je geen routebordjes volgt kom je op verrassende plekken, zo bleek. Wijds en ver konden we om ons heen kijken, prachtige vennen, en reetjes sprongen weg uit de heide. En er was ook geen mens te bekennen. Na wat zompige moeraspaden en natte schoenen, maar nog steeds met droge sokken, kwamen we een bordje tegen, natuurreservaat, geen toegang, art 461. O, vandaar die mooie plekken. Een erg mooie tocht van ongeveer 3.5uur en 17km. Het enige is dat je op deze plekken geen appelgebak en koffie tegenkomt. Maar de zon lachte ons toe en wat wil je nog meer...
Voor een visuele impressie en de route neem je een kijkje bij onze foto's op Flickr.


Zaterdag/zondag 28/29 maart 2009

Het sponsorbedrag is 'vet' serieus, dus onze oefening moet evenredig toenemen. Daarom wilden we dit weekend met het volledige team een kleine 60 km lopen, verdeeld over beide dagen. We waren optimistischer dan onze nationale weermannen, die veel regen voorspelden. Regen hebben we vooral zaterdag gehad. We liepen langs de Dommel, van Eindhoven CS naar Sint-Oedenrode. Het was vooral een oefening in zompig wandelen. Na iets meer dan 22 km zijn we in Nijnsel op de bus terug gestapt. Geen pijntjes, we waren benieuwd naar de volgende dag. Loek heeft dezelfde avond een tocht uitgezet in Valkenswaard e.o.
Voor een visuele impressie en de route van zaterdag neem je een kijkje bij onze foto's op Flickr.
Voor een visuele impressie en de route van zondag neem je een kijkje bij onze foto's op Flickr.

Voor de hele groep een mooie opsteker: tijdens onze wandeling kwam er een donatie binnen van 500 euro. Daarmee kwamen we op 2865!

Zondagochtend om 09.00 uur aan de koffie, om 09.30 uur aan de wandel. Licht buitje, verder prachtig weer. Appeltaart bij de Hut van Mie Pils (de meerderheid vindt de taart daar het beste), later op de middag nog een korte stop voor iets hartigs. De wandeling is iets ingekort omdat Jack last kreeg van zijn rechterbeen. In dit stadium heeft forceren niet veel zin. Na bijna 26 km waren we op het thuishonk. Nu even afwachten hoe de lichamen zich houden. We realiseren ons dat we nog veel kilometers moeten maken.

Geluk dwing je af, vinden sommige teamleden. Op zondagavond werd er nog eens 120 euro bijgeschreven, zodat we nu op 2985 euro zitten. Wie maakt ons los!


Zondag 15 maart 2009

Vandaag hebben we - Gerald, Jack & Loek - de 3e gemeenschappelijk oefentrip gemaakt, wederom rond Valkenswaard. Ons eigen aandeel, in de vorm van loopprestaties, neergezet: 6 uur lopen door het Leenderbos (net als vorige week) en deze week wel terug door de Malpie. Een geweldig mooie dag was het.
Maar aan het einde daarvan doen de voetjes nog wel zeer en qua afstand zitten we pas op 1/3 van de afstand. Nog genoeg te doen dus. Je vraagt je af of het niet beter is om deze uitdaging in de vorm van sponsorgeld af te kopen.
Met vandaag mee heeft Loek er al 60 uur trainingstijd in gestopt. Zeker voor een anti-lope(r) als hij is dit op zich al een hele prestatie. Maar hij belooft jullie om door te zetten. Maar hoe zou het met Jack en Gerald zijn na vandaag??
Voor een visuele impressie neem je een kijkje bij onze foto's op Flickr.


Zondag 8 maart 2009

Loek en Rob hebben afgesproken om een tochtje van 30-35 km te gaan maken. Dit begint aan de noordkant van Valkenswaard, we lopen - in regenachtig weer - om V'waard heen en over o.a. de Grote Heide naar de Achelse Kluis, die letterlijk op de grens van NL en België ligt. De 2e helft is de weg terug, maar wel langs een ander traject natuurlijk, en in totaal komen we aan 7 uur looptijd voor zo'n 36 km ... Niet slecht voor een 2e voorbereidingstocht(je).
Voor een visuele impressie neem je een kijkje bij onze foto's op Flickr.


Zaterdag 21 februari 2009

Carnavalszaterdag inderdaad ... dat hebben we er voor over!
De eerste gezamenlijke oefening van een dikke 25 km onder een heeeeel voorzichtig lentezonnetje. Startend vanuit de Rodenbachlaan in Eindhoven zijn we via het Hertog Hendrikpad naar de Hut van Mie Pils (in Aalst) gelopen, waar we een verdiend bakkie met appeltaart hebben genuttigd. Nog een stuk het pad gevolgd, vervolgens overgestapt op het Vennekespad richting Geldrop en door Gijzenrooi terug naar huis.
Bedoeld als 1e kennismaking bleken zowel het lopen als de conversatie prima te gaan, de tempo's op vergelijkbaar niveau te liggen, de wil om er iets moois van te maken te groeien ... en achteraf toch ook wel de noodzaak om nog een stuk meer te trainen ...
Voor een (hele korte ;-)) visuele impressie neem je een kijkje bij onze foto's op Flickr.

Powered by Website Baker